Lieneke Dijkzeul
home
Romans
Kinderboeken
Biografie
Contact
Nieuws
Zoeken
Links

Dagen van schaamte

Paperback € 18,99
ISBN 978 90 263 3715 4
E-book € 12,99
ISBN 978 90 263 3716 1
Dwarsligger € 15,99
ISBN 978 90 498 0509 8
november 2016

Dagen van schaamte

Pieter Elting is een geslaagd man: glanzende carrière, groot huis, dure auto. Dan slaat het noodlot toe: op klaarlichte dag wordt hij ontvoerd en vervolgens opgesloten in een lege kamer. Hoewel hij ervan overtuigd is dat hij daar nooit eerder is geweest, komt de plek hem toch bekend voor. Maar waarom is hij hier? Gaat het om losgeld?
Zijn ontvoerders geven hem geen verklaring. Integendeel, hij krijgt de opdracht er zelf achter te komen. Als hem ten slotte de schrijnende reden duidelijk wordt, bekent hij schuld, maar alleen om zijn leven te redden.

Vanuit een verrassende invalshoek wordt de onmacht en eenzaamheid beschreven van mensen die niet langer aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen. Een hoogst actueel thema.

Leesfragment Dagen van schaamte

"Er bekroop hem een gevoel van vervreemding, alsof niet hij het was die daar lag, maar een willekeurig lichaam, netjes maar zonder liefde neergelegd. Een dood lichaam misschien, of een dat bezig was te sterven, slachtoffer van een onfortuinlijke gebeurtenis. Een ongeluk, oorlogshandelingen, een bomaanslag. Een naamloos lichaam, niet meer van belang. Men zou eraan voorbij kunnen lopen, het een vluchtige blik gunnen – arme sodemieter, hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats."

Lees meer

 

Recensies over Dagen van schaamte

‘De beste Nederlandse thrillerauteur van dit moment bewijst na een serie rond haar vaste inspecteur dat ze ook een standalone aankan. Mooi klein portret van een succesvol manager die ontvoerd wordt en in een afgesloten kamer moet bedenken waarom men hem dit heeft aangedaan. Mondt uit in maatschappelijke aanklacht.’
Trouw, De beste boeken van 2016

'Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul beschrijft een spannend maar wreed psychologisch spel.’
Margriet

Lees meer...

‘Er ligt een schrijnend maatschappelijk probleem aan ten grondslag dat Dijkzeul geraffineerd verwerkt in deze psychologische thriller.’
Leidsch Dagblad

‘Lieneke Dijkzeul heeft een bedachtzame maar ook intrigerende verteltrant. De auteur weet een geladenheid te verwezenlijken en een beeld te scheppen van misstanden die vaker aan de orde van de dag zijn dan we ons kunnen voorstellen.
VrouwenThrillers.nl

'Sterk, duister begin in Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul'
De Volkskrant